Regels

Algemeen

Deelnemers dienen 12 jaar of ouder te zijn voor de miniafstand. Voor de sprint geldt een minimumleeftijd van 14 jaar. Deelname en stalling van goederen geschiedt geheel voor eigen risico. De deelnemers vrijwaren de organisatie, die voortvloeien uit deelname aan Triatlon Zutphen. De wedstrijd wordt gehouden onder de regels van de Nationale Triathlon Bond (NTB).

 

Zwemmen

Uiteraard moet je kunnen zwemmen (diploma A en B) en het geen probleem vinden om in open water te zwemmen. Als de watertemperatuur onder de 16 graden is, behouden wij ons het recht voor om het zwemmen te schrappen of een suit verplicht te stellen. Bij een watertemperatuur tussen 16ºC en 18 ºC raden wij aan een wetsuit te dragen. De watertemperatuur wordt bij de starttafel en via deze site tot op de dag zelf bekend gemaakt. De organisatie heeft boten en EHBO ter plekke. Heb je hulp nodig in het water, steek dan een gebalde vuist op duidelijk zichtbaar voor de begeleidende boten/kano´s. Maximum zwemtijd is 40 minuten, als je na 20 minuten niet bij het keerpunt bent, wordt je uit het water gehaald. Het startnummer wordt ook op je bovenarm/hand geschreven. Door de organisatie wordt een badmuts in bruikleen gegeven en het is verplicht deze te dragen.

Fietsen

Op wat voor soort fiets je die tocht aflegt is niet voorgeschreven. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je fiets in orde is. Het zou erg jammer zijn als je strandt vanwege slecht materiaal en daarom af moet stappen. Het dragen van oordopjes is bij het fietsen verboden, omdat je zo niet alert kunt reageren op onverwachte situaties. Bij het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht. Let op als je bagage meeneemt: zorg ervoor dat jouw tas niet tussen de spaken kan komen. Wettelijke verkeersregels dienen te worden nageleefd. Het startnummer moet je op je rug dragen.

Lopen

Ook bij het lopen is het dragen van oordopjes niet toegestaan. Bij het lopen moet het startnummer voorop gedragen worden.

Tijdregistratie

Wij maken gebruik van  professionele tijdregistratie. Hierbij krijg je een chip in bruikleen. Als je de chip niet inlevert brengen we je de kosten voor een nieuwe chip in rekening. Dit is  28,50 euro.

Eigen risico

Wellicht nog ten overvloede: deelname aan de triatlon geschiedt op eigen risico. Je bent en blijft verkeersdeelnemer tijdens het lopen en fietsen en je zwemt in open water. Neem geen onnodige risico´s gedurende de triathlon! Alle deelnemers dienen vantevoren een vrijwaringsverklaring in te vullen en te ondertekenen.

Annuleren van de inschrijving

De inschrijving is persoonsgebonden. Als je voor 1 juli 2020 annuleert krijg je inschrijfgeld minus administratiekosten 3,50 euro terug. Annuleer je voor 20 juli 2018 dan krijg je 50% van je inschrijfgeld terug. Als je na 20 juli 2020 annuleert krijg je  geen geld terug. Als je wilt annuleren stuur dan een mailtje met je gegevens naar: alg.triatlonzutphen@gmail.com.

Als het zwemonderdeel wordt geannuleerd omdat het water te koud is of omdat de waterkwaliteit te slecht is, wordt de triatlon een Run-Bike-Run. De regels om te annuleren blijven hetzelfde. Als het zwemmen niet doorgaat, krijg je ook geen  geld terug.