Wie zijn wij?

Specialisten in de stadstriatlon,  zwemmen in open water, fietsen langs de IJssel en lopen in hartje van Zutphen.

De triatlon Zutphen wordt georganiseerd door de Stichting Triatlon Zutphen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

De stichting Triatlon Zutphen is ontstaan uit: DVSDZ, Wielervereniging ETP en Hanzesport.

DVSDZ  organiseert De Vrije Slag Door Zutphen; een jaarlijks zwem-evenement op de derde zaterdag van augustus. Enkele honderden zwemmers slaan hun slag door de Zutphense Berkel. De Vrije Slag Door Zutphen is een prestatie-tocht, geen wedstrijd. Zwemmers spreken van een gezellig evenement en vinden het fantastisch dat minder ervaren en fanatieke zwemmers gezamenlijk in het water liggen.

Wielervereniging ETP Zutphen bestaat sinds 1957. De vereniging is uitgegroeid tot een omvang van ca. 425 leden. Wielerliefhebbers van jong tot oud met zowel wedstrijdambities als renners die graag in clubverband aan hun conditie werken, treffen elkaar bij ETP Zutphen. Bij ETP Zutphen kun je wielrennen, mountainbiken, veldrijden en baanwielrennen.

Hanzesport heeft heel wat te bieden aan wedstrijdatleten en recreatieve sporters, van jong tot oud, van sportief tot fanatiek en beschikt over een splinternieuwe accommodatie met een moderne baan voor trainingen en wedstrijden met alle faciliteiten voor technische nummers. Hanzesport organiseert al jaren de City Hanzeloop Zutphen (mei), de Grote Veldloop (november), de Speculaaspoppenloop (december) en de Achtkastelen Mini-marathon (maart).