Informatie voor de wedstrijddag

Op de wedstrijddag zijn de volgende zaken verplicht om zelf mee te nemen:

 • (Race-)fiets die technisch in orde is.
 • Fietshelm
 • Zwembril
 • Hardloopschoenen
 • Elastische startnummerhouder
 • Badmuts met een felle kleur (bv. wit, rood, geel, lichtblauw, roze). Wij kiezen hiervoor omdat het naar onze mening niet duurzaam is om elk jaar weer een nieuwe siliconen badmuts aan te bieden die bij de meeste mensen daarna ongebruikt in de kast ligt. 

Verder raden wij de volgende zaken aan:

 • Een trisuit (die heb je aan onder je wetsuit en tijdens het fietsen en hardlopen)
 • Een wetsuit. Check bij het wedstrijdreglement de regels m.b.t het gebruik van een wetsuit.
 • Een bidon met water en/of sportdrank.

Omkleden

Er zijn op de Houtwal geen omkleedfaciliteiten. Er zijn wel toiletfaciliteiten.

Startinformatie

Meld je uiterlijk 45 minuten voor je starttijd bij de informatiedesk op de Houtwal naast de wisselzone. Na het controleren van je inschrijving bij de informatiedesk ontvang je een enveloppe met daarin:

 • Een chip voor je tijdsregistratie met een klittenband waarmee je die om je linker enkel bevestigd.
 • Sticker met je startnummer. Deze sticker plak je goed zichtbaar op je fiets.
 • Startnummer dat je draagt tijdens het fietsen en hardlopen.

De organisatie noteert tevens je startnummer op je hand zodat bij de wisselzone kan worden gecontroleerd of je de eigenaar van de fiets bent. Op dat moment wordt je fiets ook aan een korte technische controle onderworpen en wordt je fietshelm gecheckt. Bij het verlaten van de wisselzone na je triatlon wordt het startnummer op je hand en op je fiets nogmaals gecontroleerd.

Startnummer

Je startnummer draag je tijdens het fietsen achter op je rug en tijdens het lopen voor op je buik.

Wisselzone

Hieronder zie je een schematisch overzicht van de wisselzone. Op de fietsrekken staan startnummers. Zet je fiets en spullen neer bij de eigen startnummer. Je fiets plaats je met het zadel op de stang van het fietsrek. Je spullen (neem vooral niet teveel mee) leg je naast je fiets. Zorg dat je voldoende ruime laat voor je andere deelnemers. Verken voorafgaand aan de wedstrijd de wisselzone goed, zodat je weet waar de in- en uitgangen zijn in relatie tot de plek waar je fiets- en hardloopspullen liggen. Dit vermindert de kans op verwarring in het ‘heetst van de strijd’. Uiteraard staan er in de wisselzone bordjes die de verschillende routes aangeven. Tot slot; hou er rekening mee dat op het moment dat jij je aan het voorbereiden bent; andere deelnemers al in hun wedstrijd zitten. Zorg dat je ze niet in de weg loopt in de wisselzone.

20220824_Wisselzone-final_v2_PDF

 

Wisselzone teams

In de wisselzone is een speciaal wisselvak voor de teams ingericht. In dit vak wordt de wedstrijdchip door de zwemmer doorgegeven aan de fietser en geeft de fietser deze na het fietsonderdeel weer door aan de loper

Vrienden van Triatlon Zutphen

Cijfers vorige editie

Deelnemers

Vrijwilligers

Kilometer

Nieuws

Je kan ons daarnaast volgen op Facebook