Wedstrijdreglement
Bij deelname wordt akkoord gegaan met het wedstrijdreglement
Eigen risico
De deelname aan de triatlon is geheel voor eigen risico. Tijdens het fietsen en lopen ben je een gewone verkeersdeelnemer en dien je de geldende verkeersregels na te leven. Het zwemmen vindt plaats in open water. Parcourswachten, verkeersregelaars en duikers in het water dragen bij aan het veilig laten verlopen van het evenement. Geef gehoor aan hun aanwijzingen. Neem zelf verder geen onnodige risico’s!
Foto- en filmmateriaal
Bij deelname ga je ermee akkoord dat er foto en/of filmmateriaal van je gemaakt wordt. Dit materiaal kan worden gebruikt op onze sociale media en op onze website.
Leeftijdsgrenzen
De minimale leeftijd voor de 1/16de mini-triatlon is 10 jaar of ouder. Voor de 1/8ste sprint-triatlon geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.
Tijdsregistratie
We maken gebruik van professionele tijdsregistratie. Hierbij krijg je een chip in bruikleen. De chip ontvang je op de dag zelf tijdens je aanmelding en wordt direct na de finish weer ingeleverd. Indien de chip niet wordt ingeleverd wordt er 28,50 Euro aan kosten in rekening gebracht.
Zwemmen
Bij het zwemonderdeel is het verplicht gebruik te maken een badmuts. Deze badmuts neem je zelf mee. Zorg ervoor dat dit een exemplaar is met een felle kleur. De temperatuur van het zwemwater wordt kort voor het evenement op de website en sociale media bekend gemaakt. Bij een temperatuur onder de 16 graden is een wetsuit verplicht; tussen de 16 en 22 graden is een wetsuit optioneel en bij een watertemperatuur van meer dan 22 graden mag er niet met wetsuit worden gezwommen.
De organisatie heeft een bootje, kano´s en duikers rondom het zwemparcours paraat. Heb je hulp nodig in het water; steek dan je vuist omhoog uit het water zodat er snel assistentie kan worden verleend.
Run-Bike-Run
Indien de watertemperatuur lager is dan 16 graden of de waterkwaliteit onvoldoende is dan neemt de organisatie de beslissing om van de triatlon een run-bike-run te maken. Je start dan met lopen, gaat vervolgens fietsen en eindigt weer met een looponderdeel.
Fietsen
Je bent zelf verantwoordelijk dat je fiets technisch in orde is. Een fietshelm is verplicht. Wanneer je op de wedstrijddag de wisselzone betreedt, zullen je fiets en helm worden gecontroleerd. Je zet je helm tijdens de wedstrijd op voordat je je fiets uit het rek pakt. Je startnummer draag je tijdens het fietsen achter op je rug. Houd er tijdens het fietsen rekening mee dat je een reguliere verkeersdeelnemer bent en dat je je aan de wettelijke verkeersregels dient te houden. Je fietst niet op een afgesloten parcours. Tijdens het fietsen is het niet toegestaan om te stayeren. Houd tenminste 10 meter afstand met het achterwiel van je voorganger. Als je een deelnemer voor je wil passeren dan dien je dit in een tijdsbestek van 20 seconden te doen.
Lopen
Tijdens het lopen wordt het startnummer aan de voorzijde van het lichaam gedragen. Het loopparcours is uitgepijld met gele pijlen. Op een aantal cruciale punten staan parcourswachten en verkeersregelaars. Volg te allen tijde de aanwijzingen van deze vrijwilligers op.