Zutphense Triatlon start clinic

 

Wat is de Zutphense Triatlon Start?

De ZTS (Zutphense Triatlon Start) is een korte start2tri triatloncursus van vijf weken. De cursus is voornamelijk gericht op nieuwkomers in de triatlonsport en is geschikt voor alle leeftijden vanaf 12 jaar. Je maakt in een kleine groep van maximaal 12 personen kennis met twee van de drie disciplines die de sport rijk is. Onder leiding van gediplomeerd triatlon trainer Guus Beking (www.topmotiongelderland.nl) en trainer i.o. Thomas Loef worden er wekelijks twee trainingen gegeven: een looptraining op de zaterdagochtend en een fietstraining op de donderdag avond. Tijdens deze trainingen wordt er gericht getraind op techniek en uithoudingsvermogen maar de nadruk ligt vooral op het beleven van plezier aan de prachtige triatlonsport. Naast de fiets- en looptraining worden de deelnemers voorzien van een persoonlijk trainingsschema en voedingsadvies. Zwemmen behoort niet tot deze cursus maar in zwembad de Berkel (Almen) en de Boskoele (Gorssel) worden speciale triatlonzwemlessen aangeboden op de maandag- en woensdag avonden.

Planning en inhoud ZTS

De start van deze cursus is donderdag 1 juni en bestaat uit 10 trainingen: 5 fietstrainingen, 5 looptrainingen.

  • De fietstrainingen vinden plaats op donderdag avond van 19:00u tot 21:00u
  • De looptrainingen vinden plaats op zaterdag van 09:30u tot 11:00u

In de eerste trainingsweek wordt gekeken naar het individuele niveau om je trainingsschema samen te stellen. Dit doen we middels een loop en/of fietstest. In de vervolgtrainingen gaan we iedere les aan de slag met een specifiek trainingsdoel. Dit kan bijvoorbeeld kracht, snelheid, behendigheid of uithoudingsvermogen zijn. Ook is er voor iedere deelnemer informatie over het gebruik van (sport)voeding in training en tijdens wedstrijden beschikbaar.

Wat heb je nodig om deel te nemen?

De minimale benodigdheden om veilig en verantwoord deel te nemen zijn:

  • Hardloopschoenen
  • Hardloopkleding
  • (wielren)fiets in een goede technische staat
  • Fietshelm (verplicht)

Optioneel:

  • (Sport)horloge met hartslagmeter

 Zijn er kosten aan verbonden?

Deelname aan deze cursus is €100,-. De opbrengst van deze cursus komt volledig ten goede aan de organisatie van Triatlon Zutphen.

 Meedoen en meer info!

Ben je enthousiast geworden en wil jij meedoen aan deze cursus? Schrijf je dan snel in! Dit doe je door contact op te nemen met Thomas Loef via 06-14886564 of alg2.triatlonzutphen@gmail.com. Schrijf jij je in vóór 15 mei? Dan neem je gratis deel aan een wisselclinic. Neem voor meer informatie ook gerust contact op. Let op: er is plaats voor maximaal 12 deelnemers dus wees er snel bij!

 

Vrienden van Triatlon Zutphen

Cijfers vorige editie

Deelnemers

Vrijwilligers

Kilometer

Nieuws

Je kan ons daarnaast volgen op Facebook